Geplaatst op september 8, 2015

Waarom een advocaat?

Echtscheiding, ontslag of een huurconflict: iedereen kan te maken krijgen met een juridisch probleem. Sommige daarvan zijn eenvoudig op te lossen, bijvoorbeeld met hulp van collega’s, familie of vrienden. Maar de zaken kunnen ook lastiger zijn en dan is deskundig advies onontbeerlijk. U kunt zich dan het beste wenden tot een advocaat. Die kent de wet, weet wat uw rechten zijn en kan u door de soms complexe juridische wereld naar een goede oplossing leiden.

Ruzietjes kunnen makkelijk escaleren en conflicten over geld worden al snel een dure aangelegenheid. Daarom kunt u het beste tijdig een advocaat inschakelen. Een advocaat zal proberen een procedure te voorkomen. Door vroegtijdig advies in te winnen kunnen soms langslepende procedures en drama’s worden voorkomen. Een advocaat  kan soms met één brief of gesprek al een oplossing aandragen. Bovendien is uw advocaat waarschijnlijk minder tijd kwijt wanneer u in een vroeg stadium aan de bel trekt. En dat scheelt u geld.

Alle advocaten in Nederland zijn verplicht lid van de Orde. Om zich advocaat te mogen noemen, moeten ze zich houden aan beroepsregels, zoals de verplichting dat ze vertrouwelijk omgaan met alles wat de cliënt tegen hen vertelt. (bron: Nederlandse Orde van Advocaten).

Dit bericht is geplaatst in Algemeen and tagged , , , , , , , .